Zonnedauw Sluiswachter Jo Anker Zon in de polder Stolwijker Schutsluis

Ed organisatie van het jaarlijkse Dauwtrappen heeft besloten ermee te stoppen. De wandeltocht - bij voorkeur deels op blote voeten - door de polder Veerstalblokboezem op Hemelvaartsdag trok sinds 1999 jaarlijks meer dan 300 deelnemers.

Lees het volledige krantenartikel.

Waar de traditie vandaan komt, is niet precies bekend, maar in de vroege ochtend van Hemelvaartsdag moeten deelnemers die willen dauwtrappen vroeg opstaan om zo de kwade geesten te verdrijven. Liefst op blote voeten, lopen door weilanden. In Gouda is het op donderdag 9 mei voor de vijftiende keer dauwtrappen, met een lekker ontbijt als toetje.

Lees het volledige krantenartikel.

Het is een mooie traditie om op Hemelvaartsdag vroeg uit de veren te gaan, om zo rond zonsopgang een verfrissende wandeling te maken en daarna gezamenlijk te ontbijten.

Lees het volledige krantenartikel.

Wie wil dauwtrappen in polder Veerstalblok op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei) moet snel zijn. Het aantal deelnemers is beperkt tot 300.

Lees het volledige krantenartikel.

De traditie om op Hemelvaartsdag vroeg uit de veren te gaan, om zo rond zonsopgang een verfrissende wandeling te maken, wordt ook dit jaar voortgezet!

Op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei kunnen belangstellenden voor de 15e keer dauwtrappen door polder Veerstalblok met gezamenlijk ontbijt na afloop van de wandeling in De Veerstalhoeve van de familie van Drunen.

Lees het volledige krantenartikel.

Boerderij 'De Veerstalhoeve' aan de Gouderakse Tiendweg 99 in Gouderak. Een traditie op Hemelvaartsdag: dauwtrappen in de Krimpenerwaard.

Lees het volledige krantenartikel.

Saturday the 18th. Stichting Buurtschap Stolwijkersluis © 2015.