Zonnedauw Sluiswachter Jo Anker Zon in de polder Stolwijker Schutsluis

Introductie

 

Voor de beschrijving van de historie van Stolwijkersluis is gebruik gemaakt van openbare bronnen, zoals boeken, naslagwerken en het internet. Vanwege de verscheidenheid aan bronnen is het onmogelijk voor elk behandeld onderwerp of verhaal de exacte bron te vermelden, maar alle geraadpleegde bronnen vindt u op deze pagina. Er is van uit gegaan dat alle informatie vrij beschikbaar is. Mocht u informatie aantreffen waarop rechten rusten, informeer ons dan via het contactformulier.

Omdat vooral bronnen op het internet niet altijd even betrouwbaar zijn is zoveel mogelijk uitgegaan van boeken en naslagwerken. Het kan dus best zijn dat een stukje historie ontsproten is aan de fantasie van de betreffende schrijver, maar dat maakt de historie des te smeuiger. Mocht u echte onwaarheden ontdekken, schroom dan niet om ons hierover te informeren. U kunt daarvoor gebruik maken van het contactformulier.

Heeft u zelf aanvullende verhalen, foto’s of documenten, die u beschikbaar wilt stellen voor de website, neemt u dan ook contact met ons op via het contactformulier. Wij nemen dan contact met u op over het hoe en wat.

Boeken en naslagwerken

 
  • Duizend jaar Gouda, een stadsgeschiedenis, 2002
  • Mensen in een waard vol wind en water, de geschiedenis van de waterhuishouding in de Krimpenerwaard, G.P. van de Ven (eindred.), 2008
  • Scheepswerf De Kroonprinces, Herman de Man, 1936
  • Hollandsche IJssel in zicht, Gebiedsvisie Hollandsche IJssel 2020 Gouda,Gemeente Gouda en Brons Partners, april 2008

Internet

 

Overige bronnen

 
  • Joop Mul, Sydney, Australië
Wednesday the 22nd. Stichting Buurtschap Stolwijkersluis © 2015.